понедељак, април 23, 2018

11. Дечји позоришни фестивал

Датум креирања 21 април 2017

 “Једанаести Дечји позоришни фестивал у организацији Народне библиотеке Ариље”

У организацији Народне библиотеке Ариље 26. и 27.априла у Соколском дому ће бити одржан XI по реду Дечји позоришни фестивал. На фестивалу учествују позоришне групе основних школа и то:

Драмска секција ОШ „Јездимир Трипковић“ Латвица са представом „Бубица“ чији је аутор Тоде Николетић, а коју је режирала Марија Богосављевић;

Драмска секција ОШ „Јездимир Трипковић“ Латвица ИО Трешњевица са представом „Смешна Бајка“ аутора Тоде Николетића, а у режији Драгане Петронијевић,

Драмска дружина „Трачак зрачка“ ОШ у Високој са представом „Сама у кући“ аутора Мирољуба Недовића, а у режији Петра Марјановића;

Позоришна група „Тинејџери“ ОШ „Ратко Јовановић“ Крушчица са представом „Шта би било кад би било“ у режији Марије Пилчевић Томашевић.

Првог дана фестивала биће приказана гостујућа представа „Женидба и удадба“ по тексту Јована Стерије Поповића коју ће извести полазници Школе глуме при Народној библиотеци у Осечини, у режији Ане Ивковић, а другог дана фестивала публика ће бити у прилици да погледа представу "Наша деца" у извођењу Позориштанцета из кофера "Смајли" из Ужица.

Дечји позоришни фестивал који већ деценију организује Народна библиотека Ариље, има за циљ да промовише рад аматерских друштава и дружење. Поред тога деца се кроз глуму и игру ослобађају на сцени што им може бити од помоћи приликом јавног наступа и у животу уопште.

Као и сваки фестивал па тако и овај, прати и оцењује стручни жири у саставу: глумац Народног позоришта у Ужицу Немања Хаџи Јовановић, професорка српског језика и књижевности Гимназије „Свети Сава“ у Пожеги Марија Јеверичић и професорка српског језика и књижевности Душица Додић у ОШ „Петар Лековић“ у Пожеги.

Опширније: 11. Дечји позоришни фестивал

Десета Смотра успешно завршена

Датум креирања 07 јун 2016

 “Дечје такмичење свима прирасло срцу”

„Чаробни пољубац“ најбоља представа на Дечјем позоришном фестивалу у Ариљу

Опширније: Десета Смотра успешно завршена

ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ

Погледајте издавачку делатност Народне библиотеке Ариље

АМАТЕРСКА ДРУШТВА

Погледајте аматерска друштва: КУД, Певачи, Хор

Филмски програм

Погледајте филмски програм у нашем биоскопу.

Репертоар

Јавне набавке

Погледајте јавне набавке Народне библиотеке Ариље.

Јавне набавке