понедељак, април 23, 2018

Општинска смотра рецитатора 2018.

Датум креирања 04 април 2018

  “Одржано општинско такмичење у рецитовању”

Овогодишња општинска Смотра рецитатора одржана је у организацији Библиотеке Ариље, 30. марта у сали Соколског дома. Учествовало је  22 рецитатора у три узрасне групе, од којих се на следећи ниво  такмичења пласирало шест ученика, који ће представљати нашу општину 19. априла у Косјерићу  на Окружном такмичењу.

По оцени стручног жирија који је пратио и оцењивао такмичаре на Општинској смотри, на Регионалном такмичењу представљаће:  у млађем узрасту Магдалена Теофиловић, ученица другог разреда ОШ“Бреково“ – ИО Добраче и Анђелина Поповић, ученица четвртог разреда ОШ „Стеван Чоловић“ Ариље; у средњем узрасту Јелена Илић, ученица шестог разреда ОШ „Јездимир Трипковић“ Латвица и Емилија Иконић, ученица седмог разреда ОШ „Стеван Чоловић“ Ариље, а у старијем узрасту Александра Тодоровић и Милан Луковић, ученици трећег разреда СШ „Свети Ахилије“.

Опширније: Општинска смотра рецитатора 2018.

Одржан концерт Милоша Радовића

Датум креирања 27 децембар 2017

  “Пријатно претпразнично расположење уз песму Милоша Радовића”

У сали Соколског дома 25. децембра одржан је концерт оперског певача Милоша Радовића. Прослављени баритон, професор соло певања, солиста РТС –а и Тамбурашког оркестра РТВ – Војводине , годинама уназад широм Србије и република са простора бивше Југославије, као и дијаспоре одржава концерте евергрин, староградске, изворне, наполитанске, грчке, руске, циганске и поп музике. Излазећи из оквира класичне музике, Радовић је својим знањем, умећем, талентом и одабраним репертоаром, ариљску публику подигао на ноге. Подстакао је на песме које се данас ређе слушају, али се не заборављају. На концерту у Ариљу наступао је у трио саставу заједно са братом Александром Радовићем, пијанистом, композитором, професором музике, и Миланом Маринковићем професором гитаре.

Опширније: Одржан концерт Милоша Радовића

Интервју с поводом

Датум креирања 20 новембар 2017

  “Верујем да ће наша деца направити бољи свет”

Поводом 125 година од рођења Ива Андрића, нашег легендарног нобеловца, угостили смо нашег популарног глумца Тихомира Тику Станића. Тим поводом посетио је ОШ „Јездимир Трипковић“ и СШ „“Свети Ахилије“ где је био организован програм за ученике, а у вечерњим сатима за публику у Соколском дому. Начин на који је говорио одломке из Андрићевог романа „На Дрини ћуприја“, остаће свима у сећању.

Глумац је изазвао велико одушевљење присутних ученика, имајући у виду и његову све већу популарност коју је стекао у телевизијским серијама. Многи су желели да овековече овај сусрет фотографишући се са њим.

Била је ово прилика да се подсетимо Андрићевог дела, које је и данас итекако актуелно.

Опширније: Интервју с поводом

Страна 1 од 9

ИЗДАВАЧКА ДЕЛАТНОСТ

Погледајте издавачку делатност Народне библиотеке Ариље

АМАТЕРСКА ДРУШТВА

Погледајте аматерска друштва: КУД, Певачи, Хор

Филмски програм

Погледајте филмски програм у нашем биоскопу.

Репертоар

Јавне набавке

Погледајте јавне набавке Народне библиотеке Ариље.

Јавне набавке